top of page
Keresés

Hogyan jött létre az Emlékplüss – olya design?


Mindig is kreatív ember voltam, ezért a londoni Kingston University - Product Designer (Terméktervező) szakát végeztem el. Egy másodéves projekt kapcsán fogalmazódott meg bennem az emlékplüss készítésének ötlete, mint gyerekeknek segítség a gyász feldolgozásához. Akkor azonban ez megmaradt egy szimpla projekt munkának.


8 évvel később, egy személyes tragédia miatt találnom kellett valamit, ami felvidít. Ekkor iratkoztam be egy varrótanfolyamra, ami fantasztikus volt! Végre úgy éreztem, „hazataláltam”, megvan az új hobbim! El is kezdtem varrni mindenfélét, főként a gyermekeimnek. Tetszett, hogy ismét szabadon használhatom a kreativitásom, új dolgokat hozhatok létre.


Egy csecsemő és egy bölcsis gyerkőc mellett nem volt olyan egyszerű, de szerencsére jó alvók voltak mindketten, - és a férjemnek is sokat köszönhetek - így én nem az általános anyai kimerültséggel küzdöttem, hanem a hajnalig tartó varrogatásoktól voltam mindig fáradt. Biztosan tudjátok ti is, van a kimerült hullafáradtság és van az örömteli fáradtság, amikor ugyan nem alszod ki magad, de mégse bánod. 😊

Egy este belém hasított a gondolat, hogy ha már végre megtanultam varrni, akkor le kéne porolni azt az egyetemi projektet… Ott helyben el is kezdtem kutatni, hogyan kell plüssfigurákat készíteni. Meg is varrtam az első macit, amire hihetetlenül büszke voltam, hogy milyen szép lett.


Egyből eszembe jutott, hogy a pár hónapja elhunyt kutyusunknak nem tudtam még méltó emléket állítani, mert nem volt hozzá semmilyen ötletem. Miért is ne varrhatnék a kedvenc takarójából egy plüsskutyát? Hihetetlen érzés volt, amikor láttam a kislányom szemében a csillogást, amint magához ölelte az emlékkutyust. Akkor döntöttem el, hogy ezzel szeretnék foglalkozni.Azóta is ez inspirál, hogy olyan figurákat hozzak létre, amik nem csak aranyos plüssállatok - amivel tele vannak az áruházak – hanem olyanokat, amiknek jelentésük is van. Mert a kisbabád első ruháiból, szeretett nagymamád kardigánjából, az iskolai egyenpólódból, a házikedvenced takarójából vagy egy korszakodat meghatározó pulcsidból készül. Ami ezáltal örök emlék lesz.


57 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page