top of page

EMLÉKPLÜSS - olya design

A nevem Czili Orsolya és 2013-ban diplomáztam Product Designerként a londoni Kingston University-n. Egy másodéves projekt kapcsán fogalmazódott meg bennem az emlékplüss készítésének ötlete, mint gyerekeknek segítség a gyász feldolgozásához. 2020 nyarán, második kislányom születésekor adódott arra lehetőségem, hogy megvalósítsam ötleteimet. 

bemutatocsoport-portre-fotozas-pictorial

Gyermekeim születésének szerettem volna méltó emléket állítani, így került elő újra az ruhákból készült macik koncepciója. De nem csak egyszerűen, mozaikszerűen szerettem volna a ruháikból egy tarka mackót készíteni, hanem úgy akartam hogy kinézzenek, mintha azok a lányok pici ruháit viselnék magukon. Így kezdtem el kísérletezgetni a felöltöztetett macik készítésével. 

A következő inspirációt szintén egy személyes történet, imádott labradorunk, Merlin elvesztése adta. Az akkor 2,5 éves lányomat is nagyon megviselte a kutyusunk halála, innen jött az ötlet, hogy a kedvenc takarójából varrok belőle egy plüsskutyát. Azóta is nagy imádatnak örvend és kislányom sokat játszik vele.

Nagyon megtetszett a plüssfigurák készítése, ezért újabb és újabb ötletek után kutatok mindig. Így jutottam el például a kakadu készítéséhez is, amit a kisebbik lányomnak készítettem, mivel a kakaduhoz hasonló babahangokat hallatott állandóan.

A figurák választékát folyamatosan bővíteni fogom, így ha esetleg egy különlegesebb állatkára gondoltál, ami még nincs a kínálatban, de valamiért fontos számodra, akkor is vedd fel velem nyugodtan a kapcsolatot!

A szabásminták Pauline McArthur - FunkyFriendsFactory csodálatos művei.  

bottom of page